Postanite sveučilišni/a specijalist/ica za ljudska prava

Festival znanosti 2019. - Sve boje dječjih prava za 3. razrede

Posted by zdravac on 16.04.2019.
Postanite sveučilišni/a specijalist/ica za ljudska prava >>
 
U okviru Festivala znanosti 2019. prof. dr. sc. Mira Lulić sa svojim suradnicima doc. dr. sc. Davorom Muhvićem i doc. dr. sc. Tijanom Borovac (Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti) održala je na Pravnom fakultetu Osijek radionicu za učenike trećih razreda O.Š. Franje Krežme iz Osijeka pod naslovom "Sve boje dječjih prava". Profesorica se djeci obraćala kao malim studentima i studenticama  i ostala oduševljena koliko su današnji devetogodišnjaci informirani o pravima djece, ali i svjesni svojih obveza i odgovornosti. Uz velike komplimente djeci, pohvalila je učiteljice Filaković i Kamenar te roditelje djece koji su tako dobro naučili djecu o njihovim pravima. Time su im dali zdrav temelj da danas-sutra kao odrasli ljudi budu kompetentni zaštititi svoja prava i dostojanstvo.
 
Djeca su bila iznimno aktivna i kooperativna tijekom jednosatnog predavanja, dobili su male skripte s predavanja, a Fakultet ih je počastio slatkišima i sokovima. Posebno ih je došla pozdraviti dekanica prof. dr. sc. Renata Perić, a u predavanju su sudjelovali i prof. dr. sc. Mario Vinković i prof. dr. sc. Boris Ljubanović. Na kraju su sa zanimanjem obišli Knjižnicu Pravnog fakulteta kojom ih je rado provela voditeljica Ljiljana Siber. Tamo su djeca imala prilike porazgovarati i s pravim studentima prava.
 

Na kraju, djeca su oduševljeno obećala da će kada budu veliki upisati fakultete i ostati studirati na našem Sveučilištu, a neki već znaju da će studirati i na Pravnom fakultetu. (Samo je par dječaka odlučno izjavilo da ne misle studirati i da će poslije srednje škole odmah otići igrati za Juventus.) "Da bi zadržali djecu u gradu i uvjerili ih da je naše Sveučilište zaista kvalitetno i pravi izbor za njih, moramo ih svake godine pozivati na naše fakultete, stjecati postupno njihovo povjerenje upoznavajući ih s onim što radimo i što im možemo pružiti za nihovo daljnje obrazovanje i život", zaključila je profesorica Lulić

Last changed: 18.11.2019. at 19:12

Back to Overview