Postanite sveučilišni/a specijalist/ica za ljudska prava

HOST A G(h)OST - Lora Vidović

Posted by prof. dr. sc. Mira Lulić on 30.04.2020.
Postanite sveučilišni/a specijalist/ica za ljudska prava >>

Drage kolegice i kolege,

Naš prvi Host a g/h/ost je završio, nadam se da su svi studenti zadovoljni kao i mi!  Sat vremena predavanja brzo je prošlo, a nakon toga je razgovor trajao duže od pola sata što, sigurno, govori o kvaliteti, zanimljivosti, važnosti i senzibiliziranosti slušatelja za ove teme koje nam je prezentirala i izložila pučka pravobraniteljica, kolegica Lora Vidović sa svojim suradnicama, kolegicom Anom Tretinjak i kolegicom Tatjanom Vlašić. Hvala svim studentima koji su došli, strpljivo, pažljivo i pristojno slušali predavanje, a posebno hvala onima koji su se sa svojim pitanjima uključili u razgovor. Također, hvala svim profesorima na tome što su uveličali ovaj događaj svojim dolaskom i sudjelovanjem u razgovoru. Dotaknuli smo se mnogih ljudskopravaških tema od kojih su veći dio njih vezani uz situaciju koju imamo s korona-virusom. Na predavanju je bilo dominantno studenata II. godine Integriranog studija, ali i naših poslijediplomaca s PSS-a Ljudska prava. Pridružili su nam se i studenti Stručnog studija kao i Javne uprave našeg Fakulteta. Svi su dobrodošli! Bilo je kontinuirano više od 60 studenata na predavanju. 

Host a g/h/ost ide dalje, već sad vam mogu najaviti nove goste, a to je, kako smo ih nazvali, "Ekipa iz Crvenog križa"! Također, naši stalni gosti i dugogodišnji suradnici koji su u ova burna i stresna vremena, uspjeli pokazati dobru volju i posvetiti dio svog vremena našim studentima. Hvala im na tome, nadam se da ćete se vi, studenti, pridružiti i ovom izlaganju u sljedeći utorak. Pustit ću tijekom dana poziv na Merlin. Ovo je, također, top ljudskopravaška tema, Crveni križ iznimno je angažiran i aktivan u doba korone, a osim što možete saznati informacije o ovoj međunarodnoj organizaciji, možete dobiti informacije i kako se uključiti volonterski u rad Crvenog križa.

Hvala još jednom na tako visokoj kooperativnosti.

Lijep pozdrav i ugodan ostatak dana!

 

 

 

 

 

 

Studentima druge godine koji slušaju Međunarodno pravo ponuđena je i anonimna anketa da ocijene izlaganje Pučke pravobraniteljice. Hvala svima na komentarima i feedbacku, prekrasne ste riječi uputili! Izdvajamo neke:

 

 

 

 

 

 

 

Last changed: 30.12.2020. at 10:25

Back to Overview